(Læs særavisen i pdf eller se mere om situationen i kommunerne på vores tema-side.)

Uroen har landet over bredt sig på de kommunale arbejdspladser. Det er regeringens økonomiske diktater til kommunerne, der er baggrunden. Mange steder skal der spares og fyres ansatte.

I Århus, hvor der skal spares over 400 millioner, mødtes offentligt ansatte den 30. august, og her blev man blandt andet enige om at støtte op om demonstration den 12. september.

Lignede begivenheder finder sted eksempelvis i Holbæk, Silkeborg og Randers.

I weekenden den 2.-3. september mødtes fagforbund, samt arbejderpartiernes ungdomsorganisationer, til forskellige konferencer i København for at diskutere den aktuelle velfærdskamp. Alt dette kun 3 måneder efter demonstrationerne den 17. maj, de største i mere end 20 år!
Det er en situation, der for alt i verden må udnyttes. Indtil videre har protesterne ikke været koordineret på trods af, at det er den samme kamp der kæmpes – kampen for velfærd, ordentlige arbejdsforhold og kampen mod regeringens besparelser. Hvis det skal lykkes at standse nedskæringerne, må man rette alle de lokale kampe mod regeringen, og mod de folk der ude i kommunerne udfører regeringens diktater.

De nationale forbund for kommunalt ansatte må presses til at gå forrest, under ledelse af LO og FTF. Men vi kan ikke vente på dem. BUPLs svar har indtil videre været en underskriftsindsamling og læserbrevsstorm. Men at tro, at dette får Andres Fogh og Thor Pedersen til at skynde sig at opgive milliardbesparelserne, er mildest talt naivt. Skal kampen vindes, må der sættes handling bag ordene.

Derfor må der nu dannes et nationalt tillidsmandsnetværk. Dette må begynde med indkaldelse til et nationalt tillidsmandsmøde. Her må man vedtage en klar plan for at få besparelserne af bordet. Vi mener, at første skridt må være en landsdækkende demonstrations- og strejkedag med trussel om optrapning, hvis ikke besparelserne øjeblikkeligt tages af bordet.

Kun ved at sammenkæde de kommunale kampe på nationalt plan, med den generelle kamp for forsvar af velfærden, kan kampen vindes.

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.