Som oplyst tidligere på denne side, gæster den venezuelanske fagforeningsaktivist, Rubén Linares, Danmark fra den 27. september til den 5. oktober. Han er blevet inviteret af Hands off Venezuela-kampagnen for at fortælle til om sine oplevelser i den venezuelanske fagbevægelse og den revolutionære proces, som er i gang.

Latinamerika og specielt Venezuela har de seneste år oplevet en venstredrejning. Rubén Linares har fra sit arbejde i venezuelanske fagbevægelse og fra forskellige arbejderkampe førstehånds kendskab til den revolutionære bevægelse og hvilke udfordringer den står overfor. Møderækken med Rubén Linares vil være en unik mulighed for at tage pulsen på denne proces og til at høre om perspektivet for hvordan kampen kan vindes.

Planen for møderækken med Rubén Linares er som følger:


Den 28. september kl. 16.00-18.00: Rubén Linares deltager i Danmarks Sociale Forum til mødet, som hedder ”Fagforeningsarbejde og arbejderkampe i Venezuela”. Rubén vil fortælle om, hvad der sker i Venezuela, både med Chávez-regeringen og ift. de venezuelanske arbejderes kamp for bedre levevilkår, fabriksbesættelser, arbejderkontrol og om opbygningen af den revolutionære fagforening UNT. Mødet er arrangeret af Hands off Venezuela. (Sted: Danmarks Sociale Forum, Kulturstaldene, Onkel Dannys Plads, Halmtorvet, Kbh. V)

Den 29. september kl. 16.30-18.30: Paneldebat på Danmarks Sociale Forum, som hedder ”Latinamerika på vej frem”. Mødet handler om venstredrejningen i Latinamerika og om hvad perspektiverne fremover er og er arrangeret af Internationalt Forum, Hands Off Venezuela og Dansk-Cubansk Forening. Panelet vil bestå af økonomen José Pérez Garcia (Cuba), fagforeningsaktivisten Rubén Linares (Venezuela) og studenteraktivisten Cecilia Calero (Columbia). (Sted: Danmarks Sociale Forum, Kulturstaldene, Onkel Dannys Plads, Halmtorvet, Kbh. V)

Desuden vil Hands off Venezuela være til stede med en bod på Danmarks Sociale Forum, hvor man kan komme og høre mere om kampagnen og købe forskellige dvd’er og publikationer om den venezuelanske revolution. Det vil også være muligt at melde sig ind i foreningen (kan også gøres via hjemmesiden - klik her).


Den 1. oktober kl. 19.00:
Hands off Venezuela i Århus arrangerer et offentligt møde, hvor Rubén Linares vil være oplægsholder. (Sted: Hovedbiblioteket, Møllegade 1, Århus C)

Den 2. oktober eftermiddag: Rubén deltager i velfærdsdemonstrationerne i København.

Den 2. oktober, kl.19.30: Møde om Venezuela i Solidaritetshuset, Nørrebro, arrangeret af Socialistisk UngdomsFront-Østerbro. (Sted: Griffendtfeldtsgade 41, 2200 København N).

Den 3. oktober kl. 19: Rubén deltager i et offentligt møde i København, arrangeret af Hands off Venezuela i samarbejde med VerdensKulturCenteret på Nørre Allé i København. (Sted: VerdensKulturCenteret, Nørre Allé 7, København N)

Den 4. oktober kl. 12.00: Rubén taler til et fællesmøde på Det Fri Gymnasium. (Sted: Det Fri Gymnasium, Møllegade 26. København N)

Den 4. oktober kl. 18.30: Dagbladet Arbejderen og Kommunistisk Parti holder et offentligt møde, hvor Rubén skal tale. (Sted: Dagbladet Arbejderen, Ryesgade 3F, København N)


Udover disse møder, vil Rubén også mødes med fagforeningsaktivister, holde tale til lærlinge i Metal Ungdom Hovedstaden og tale til gymnasieelever i Silkeborg.

For yderligere information, skriv til: hDenne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.