Kalender:
Revolutionære Socialister
Dato:
07.11.2019 17:00 - 21:00
Sted:

Beskrivelse

Find begivenheden her

 

Det nye teoretiske magasin Marxisme lanceres!

Det første nummer af Marxisme handler om stalinisme. Her 30 år efter Berlinmurens fald giver stalinismen stadig marxismen og kommunismen et dårligt ry. Så vi mente, at det var et godt sted at starte for et magasin kaldet Marxisme – at forklare hvorfor stalinismen ikke er marxisme, hvorfor Sovjetunionen ikke havde noget at gøre med kommunisme og hvordan det kunne gå så galt.
Det er, så vidt vi ved, første gang i mange, mange år, at der kommer et marxistisk teoretisk magasin på gaden i Danmark, og vi er stolte! Men hvorfor er det nødvendigt med et magasin – er det ikke på tide, at man gør noget? Vi mener at teori er fundamentet for revolutionær handling. Især siden krisen i 2008 har vi set den ene bevægelse efter den anden over hele kloden – de seneste måneder i Hong Kong, Sudan og Ecuador, mens millioner af unge har demonstreret mod klimakrisen. Men bevægelse alene er ikke nok – vil vi forandre verden, er det nødvendigt med et teoretisk fundament, en forståelse af verden omkring os. Det er formålet med det nye magasin Marxisme.

Til lanceringen vil magasinet blive præsenteret ved et oplæg om stalinisme og marxisme, som vil blive fulgt af spørgsmål og diskussion. Efterfølgende vil vi fejre det nye magasin, og vi håber du vil være med.

Marxisme udgives af Revolutionære Socialister.

 

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.