Kalender:
Marxistiske Studerende
Dato:
18:00 03.11.2017 - 18:00 05.11.2017
Sted:

Beskrivelse

banner seminarDen 3. - 5. november 2017 indbyder Marxistiske Studerende til et brag af et seminar i Kulturhuset Indre By, Charlotte Ammundsens Plads 3, 1359 København K. Og du skal med!

Gennem historien har undertrykte mange gange lavet oprør. Men med Den Russiske Revolution i 1917 var det første gang de undertrykte ikke bare kæmpede, men vandt!

Den Russiske Revolution har fra sin fødsel været en ekstrem kontroversiel begivenhed. Men ligegyldig hvad man ellers mener om revolutionen, er den ikke til at komme udenom. Det var en begivenhed, der ændrede verdenshistorien.

Men hvad skete der egentlig? Hvorfor er den så forhadt blandt de højere lag i samfundet; meningsdannere og borgerlige? Hvad kan vi lære af revolutionen og den blodige borgerkrig der fulgte?

Hvorfor hører vi intet om, at den nye sovjetmagt, ligestillede kvinder juridisk med mænd, at de fik stemmeret og adgang til abort, rettigheder der tog årtier for de vestlige systemer at indføre?

Revolutionen var en skelsættende begivenhed, som omgående blev en inspiration for de undertrykte masser verden over, der mange steder forsøgte at følge eksemplet fra Den Russiske Revolution. Den viste, at arbejderne og bønderne kunne styre landet uden kapitalister og godsejere.

At Sovjetunionen senere degenererede til det stalinistiske diktatur, bør ikke holde os fra at studere erfaringerne og lektionerne fra revolutionen. I dag, hvor kapitalismen befinder sig i en uløselig og verdensomspændende krise, har der aldrig været et større behov for at lære af revolutionen i kampen for at vælte kapitalismen.

Kom og vær med til at diskutere Den Russiske Revolution, erfaringerne og hvad vi kan bruge den til i dag. Du behøver ikke vide noget om Den Russiske Revolution på forhånd, bare du er nysgerrig!

[Tilmeld dig gerne på facebook]

Program for seminaret:

FREDAG:

kl. 18.00 Filmvisning – Danmarkspremiere på en spritny dokumentar om den russiske revolutionære og ledende figur i Den Russiske Revolution, Leon Trotskijs liv og politiske kamp. Featuring: Trotskijs barnebarn Etaban Volkov og Alan Woods. Produceret af danske Anders Krog

LØRDAG:

11-13 Den Russiske Revolution, hvad skete der? En generel introduktion til Den Russiske Revolutions forløb v/ Marie Frederiksen, redaktør for bladet Revolution.

13-14 Frokost

14-16 Danmark og Den Russiske Revolution – Da revolutionens bølger ramte. Et oplæg om den effekt revolutionen havde på arbejderbevægelsen og klassekampen i Danmark i årene efter 1917 v/Kalle Kühlmann.

16-16.30 Pause

16.30-18.30 Paneldebat: Er revolutionernes tid forbi? Debat om hvad vi kan lære af revolutionen. Deltagere: Per Clausen (Enhedslisten), Benjamin Bilde (Socialistisk Folkeparti) og Jonas Foldager (Revolutionære Socialister)

18.30 Fest/hygge

SØNDAG:

11-13 Kvinder og Den Russiske Revolution. Et oplæg om den rolle arbejderkvinderne spillede i revolutionen og hvad revolutionen betød for kvindernes frigørelse. v/Marie Frederiksen

13-14 Frokost

14-16 Sovjetunionen – hvad gik galt? Et oplæg om årsagerne til at arbejderrevolutionen endte ud i Stalins bureaukratiske og brutale diktatur. v/Rasmus Jeppesen

16-18 Russian Revolution 100 years – What happened? (in English) General introduction to the Russian Revolution. v/Marie Frederiksen

Det er gratis at deltage, men et frivilligt bidrag vil påskønnes, eftersom der har været udgifter i forhold til leje af lokaler, tryk af plakater osv.

Arrangementet arrangeres af Marxistiske Studerende og afholdes i Kulturhuset Indre By.

Tilmeld dig gerne på facebook

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.