For nylig opfordrede vi på lederplads vores læsere til at gå med i SF og ungdomsorganisationen SFU for at opbygge disse organisationer og skabe en samlet front imod de borgerlige for en socialistisk politik.

Denne opfordring har flere læsere fulgt. Det glæder vi os over, og vi opfordrer til at endnu flere følger trop. Hvis den borgerlige regering skal væltes, kræver det at arbejdere og unge bliver organiserede og aktive. Og samtidig, som vi forklarede i sidste leder, kræver det, at de aktive unge og arbejdere lægger alle kræfter i for at dreje arbejderbevægelsen til venstre. SFU behøver kræfterne fra alle de aktive unge og arbejdere, de kan få fat i.

Imidlertid har flere læsere siden henvendt sig til os, fordi de ikke har fået lov til at organisere sig hos SFU. En læser oplyser over for os, at han har modtaget et brev, hvor afvisningen begrundes med, at vores læser ”er medlem af, har tilknytning til eller sympati for kredsen omkring tidsskriftet Socialistisk Standpunkt.” Flere læsere har henvendt sig med samme historie. Desuden er vi blevet kontaktet af to ganske nyindmeldte SFU’ere, der fortæller, at de er blevet indstillet til eksklusion for at sympatisere med vores avis.

Her på redaktionen er vi af den opfattelse, at den vigtigste opgave for aktive unge i dag er at komme af med den borgerlige regering og i stedet få en regering med arbejderpartierne (S, SF og Ø), der vil udbygge velfærden i stedet for at skære ned. For at opnå det, er der behov for at organisere sig. Vi opfordrer vores læsere til at organisere sig for at kæmpe imod de borgerlige og for socialisme i Danmark og internationalt. Efter vores opfattelse er det bedste sted, man som ung kan organisere sig, i SF Ungdom.

Derfor er det ærgerligt, at den daglige ledelse i SFU afviser unge klassekæmpere, der ønsker at bygge et stærk SFU og en stærk opposition imod de borgerlige. Tilsyneladende er den daglige ledelse af den opfattelse, at man ikke både kan være medlem af SFU og nære sympati for de ideer, vi præsenterer i denne avis – de marxistiske ideer. Vi mener, at det er en fejlagtig opfattelse. Vi mener, at SFU’s program, der er et erklæret marxistisk program, er et fremragende grundlag for samling af de bedste klassekæmpere i ungdommen – herunder også unge, der godt kan lide vores avis, dvs. unge marxister.

Derfor vil vi også opfordre vores læsere og sympatisører til at fortsætte med at kæmpe for at opbygge SFU og deltage i og støtte organisationen på så mange områder som muligt. Også på trods af den lidt mærkværdige tilgang til det at få nye og engagerede kræfter, fra den daglige ledelses side.

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.