Folkeskolenedskæringerne i Københavns kommune blev søndag den 11. februar droppet efter 1½ uges aktioner fra både elever, lærere og forældres side.
På de 2 korte uger viste Københavnerne deres vrede med en sådan styrke at Ritt Bjerregaard intet valg havde andet end at trække nedskæringerne tilbage.

Specielt det helt unikke samarbejde i mellem elever, lærere og forældre skræmte politikerne på rådhuset. Det er her en vigtig note at gøre sig – Man må fremover samle elever og læreres kampe og kampagner for en stærkere fællesfront.

Man må også tage efterårets kampe op til overvejelse. Her gik pædagoger i strejke i Århus og viste hvor stærkt et våben strejken er. Det har helt sikkert skræmt politikerne på rådhuset.

Nedskæringerne i korte træk:
Der skulle spares 108 millioner kr. på skole– og fritidsområdet i Københavns Kommune i 2007. Det ville betyde at der skulle fyres mellem 190 og 200 lærere, hvilket vil betyder mere stres på et i forvejen stressede læreværelse, samt dårligere undervisning for børnene.
Lejrskolerne og specielordninger kunne forventes at skæres væk, ved mindre der skulle brugerbetaling på bordet.
Nedskæringerne sker helt absurd samtidig med Københavns Kommunes kampagne ”Folkeskolen – byens bedste”, som går ud på at styrke folkeskolerne til fordel for privatskolerne i København.

Disse manglende penge, blev så fundet af Ritt & co. I løbet af weekenden. Bl.a. ved hjælp af globalopvarmning, da der ikke er brug for snerydning. Generelt var det på en masse uholdbare steder hvor pengene blev fundet. Vores penge skal ikke blive taget et andet sted hvor det går ud over nogle andre mennesker. Kommunens problemer skal ikke gå ud over borgerne.

Vi må være afventende, men ikke forglemmende.
Ugen efter var der varslet aktioner på mange københavnske skoler, DSE (Danske Skoleelever) havde indkaldt til krisemøde og KLF (Københavns Lærerforening) havde indkaldt til stor demonstration på Rådhuspladsen. Dette måtte naturligvis droppes, da nedskæringerne blev trukket tilbage, men vi må være klar til at tage kampen op igen. Dette er helt sikkert ikke sidste gang vi kommer til at se sådanne angreb, men hvis vi er ligeså hurtige på aftrækkeren vil de ikke kunne gennemføres. Vi må huske hvordan vi vandt denne kamp som en stærk union og med strejken som vores stærkeste våben. Historien har vist at strejke en er arbejdernes stærkeste våben, og nu også elevernes. Når vi går sammen og supplerer hinanden som elever, lærere eller forældre så kan vi kæmpe længere og stærkere. Vi må også være opmærksomme på politikernes næste træk, så vi ikke bliver snydt for penge.

En hjælp for hele arbejderklassen!
Denne kamp imod nedskæringer kan bruges af alle, for alle vil mærke politikernes nedskæringskniv på struben så længe kapitalismen er styreform i vort land. Denne kamp viser lige præcis hvad der må gøres i sådan et tilfælde! Politikerne imødekom os og vi vandt midlertidigt første slag.
Så længe kapitalismen hærger i vores land, vil nedskæringer ligeså. Kun socialisme kan stoppe disse nedskæringer for altid!

Del

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.