Det er ikke kun økonomiske nedskæringer, der truer universiteterne. Regeringen og Ministeriet har slået fast, at de ønsker større ekstern indflydelse i ledelsen af universitetet, selveje og en ansat rektor i stedet for som nu at have en demokratisk valgt ledelse. Altså et opgør med det demokrati, der trods alt har været på universiteterne, og en øget tilpasning til erhvervslivet.


Forenede Studenterråd (FSR) peger også på, at rektor skal være ansat. Ifølge Universitetsavisen "for at skabe pingpong og dynamik i ledelsen".


Der er store problemer på universiteterne. De er presset økonomisk, og der skæres ned. Dette er ikke problemer, der kan løses ved at indskrænke demokratiet og falde på halen for erhvervslivet. Som dekanen på teologi har udtalt i Universitetsavisen: "Hvorfor skal vi guddommeliggøre erhvervslivet? Man kan ikke indrette universitetet efter tallene på bundlinjen, og det er jo erhvervslivets mål".


Indskrænkninger af demokratiet og mere magt til udefrakommende "eksperter" vil kun føre til endnu værre forhold for studerende og ansatte. Vi må have demokratiske valg til universitetets ledelse og mere indflydelse til dem, der arbejder og studerer på universiteterne, ikke mindre. Det er jo ikke demokratiske valg, der skaber de dårlige forhold og problemerne, men manglende ressourcer.Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.