Den 2. juni var Alan Woods gæst i Vanessa Davies’ program ”Contragolpe” på Venezolana de Televisión, den største statsejede TV-kanal. ”Contragolpe” er et af de programmer, der har de højeste seertal på TV i Venezuela, og det bliver især fulgt af revolutionens tilhængere. Vanessa Davies er en af de mest respekterede journalister i landet. Hun fik nogle af de højeste stemmetal ved valget til ledelsen i PSUV.

Første del af interviewet drejede sig om dagens nyhed: redningsaktionen for Ingrid Betancourt og andre af FARC’s gidsler, som den colombianske regering udførte, og den efterfølgende medie-kampagne, som det colombianske oligarki og imperialismen satte i værk. De drager politisk fordel af aktionen og forsøger at fremstille den ekstreme højrefløjsregering med Alvaro Uribe i spidsen, som demokratisk.

Alan begyndte med at forklare: ”Det første, jeg gerne vil gøre klart er, at som marxist er min sympati altid hos de undertrykte og udbyttede, og imod oligarkerne, hvor de end er fra. Jeg er især imod det colombianske oligarki, som bruger særligt brutale og undertrykkende metoder imod befolkningen. Jeg har kritikpunkter og uenigheder over for FARC, men jeg kan ikke tage del i den ’fordømmelse af terrorisme’, som USA’s regering udtrykker. Den største terrorist i verden er ingen andre end George W. Bush.”

Alan Woods forklarede, hvordan en lille gruppe guerilla-soldaters kamp, der er isoleret fra masserne, imod den borgerlige stat, i stedet for at opnå deres mål om at slå oligarkiet, har tilladt oligarkiet at styrke sig og ”forvandle landet til en militær lejr”. Alan Woods forsvarede behovet for at kæmpe imod oligarkiet og understregede, at det må gøres ved at basere sig på masserne. Han fremhævede også, at hans synspunkt ikke har noget at gøre med pacifisme, og at det han taler om, er massekamp: ”Jeg forsvarer bevæbning af folket, også her i Venezuela.”



Da han talte om Plan Colombia, sagde Alan at det var et bedrag, hvis virkelige formål var at smadre guerillaerne og samtidig styrke den colombianske hær imod den latinamerikanske revolution, især revolutionen i Venezuela. Den britiske marxist forklarede, at den venezuelanske revolution er en inspiration for millioner af arbejdere og unge over hele verden. Men, som han har fremhævet på hvert møde i løbet af sin talertourné i forbindelse med udgivelsen af sin nye bog Reformisme eller revolution. Marxisme og socialisme i det 21. århundrede, advarede han om, at ”i Venezuela er der en revolution, men den er ikke fuldført. Og man kan ikke gennemføre en halv revolution”. Alan understregede behovet for at nationalisere bankerne, jorden og de store virksomheder under arbejderkontrol, demokratisk planlægge økonomien og gennemføre revolutionen, som den eneste vej til at løse massernes problemer. Han appellerede også til alle revolutionære om at bygge PSUV og forsvarede behovet for at styrke partiet ideologisk med marxismens ideer.


Se udsendelsen Contragolpe her (på spansk):
Del 1
Del 2
Del 3

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.