Denne tekst blev offentliggjort i ”The Communist International”, bind 1, 1919.

Venner, kammerater, brødre! Under verdenskrigens slag, midt i ruinerne, som det imperialistiske zardømmes samfund har skabt, har det russiske proletariat rejst sin stat, Arbejdernes, Bøndernes og Soldaternes Socialistiske Republik. Denne blev skabt på trods af misforståelser, had og bagvaskelse. Denne republik repræsenterer det største grundlag for den universelle socialistiske orden, hvis skabelse på nuværende tidspunkt er det internationale proletariats historiske opgave.

Den russiske revolution var i uset grad årsag til, at proletariatet i hele verden blev mere revolutionært. Bulgarien og Østrig-Ungarn er allerede i revolutionens start; revolutionen vågner i Tyskland. Størstedelen af det tyske folk er med os, magten hos de anklagede fjender af arbejderklassen er kollapset; men de gør imidlertid alle forsøg på at bedragfe folket, med henblik på at forhale det tyske folks frihedstime. Den tyske imperialismes røveri og vold i Rusland, så vel som den voldelige Brest-Litovsk fredsaftale og freden i Bukarest har konsolideret og styrket imperialisterne i de allierede lande; - og dette er grunden til, at den tyske regering bestræber sig på at benytte det allierede angreb på det Socialistiske Rusland til at generobre magten.

I har uden tvivl hørt om, hvordan Wilhelm II, som, nu hvor zardømmet er borte, repræsenterer den ondeste form for reaktion, for få dage siden brugte de allierede imperiers intervention i det proletariske Ruslands anliggender til at rejse en ny krigsagitation blandt de arbejdende masser. Vi må ikke tillade vores gemene fjender at gøre brug af nogle demokratiske midler og institutioner til deres formål; proletariatet i de allierede lande må ikke tillade sådan en ting at finde sted. Vi ved at I allerede har hævet jeres røst imod jeres regeringers rænkespil; men faren vokser sig større og større.

En enhedsfront mellem verdens imperialisme imod proletariatet bliver iværksat, i første omgang, i kampen imod den russiske Sovjetrepublik. Dette er det, jeg advarer jer imod. Verdens proletariat må ikke tillade den socialistiske revolutions flamme at blive slukket, ellers vil alle dets håb og kræfter forsvinde. Den russiske Socialistiske Republiks nederlag vil være et nederlag for proletariatet i hele verden. Venner, kammerater, brødre, rejs jer imod jeres herskere! Længe leve de russiske arbejdere, soldater og bønder! Længe leve det franske, engelske og amerikanske proletariats revolution! Længe leve befrielsen af arbejderne i alle lande fra den forbandede afgrund af krig, udbytning og slaveri!

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.