Vi, de tidligere skraldemænd fra HCS, fortsætter kampen.

De problemer med arbejdsmiljøet, der udløste konflikten, er stadig ikke løst. Det var blandt andet problemer, som at vi selv skulle vaske vores arbejdstøj. Et punkt hvor arbejdstilsynet har givet os medhold. ”Det er Arbejdstilsynets vurdering, at der ved afhentning af dagrenovation kan ske forurening med mikrobiologisk påvirkning i form af forurenet støv og væsker. Og at arbejdsgiveren derfor skal foranledige vask af arbejdstøjet”. (se denne artikel hos 3F)

HCS_skraldelogo
Vi fortsætter kampen, fordi vi er bange for, at hvis HCS får lov til at bryde arbejdsmiljølov og overenskomst, vil andre arbejdsgivere forsøge det samme.
Samtidig fortsætter vi, fordi vi gerne vil vise, at vi ikke er ballademagere, selvom vi er blevet blacklistede og ikke kan få arbejde andre steder.

Vi forsøger nu frem til kommunalvalget at gøre kampen for ordentlige arbejdsforhold til en del af valgkampen.

Vi vil gerne råbe politikere og borgere op!

Vi synes ikke, at borgerne skal betale mere for at få hentet deres skrald, fordi politikerne vil have, at renovationen skal være privat. Vi synes ikke, at det er rimeligt, at udliciteringen af skraldet sker på vores bekostning.

Direktør Steen Rügge fra HCS sagde det klart på TV, ”Betydningen for os, hvis vi skulle implementere de vilkår, det ville være, så er vi ikke konkurrencedygtige

Skraldemændene går ind i valgkampen, for at kommunerne sikrer skraldemænd arbejde til ordentlige vilkår.
”Vi ønsker en klar melding fra kommunerne og kandidaterne til kommunalvalget om, hvordan de vil sikre os og andre skraldemænd ordentlige arbejdsforhold fra nytår, hvor HCS igen overtager afhentningen af skrald? ”, siger tidligere skraldemand og næstformand i klubben Lars Jensen.

På vejene af skraldemændene

Lars Jensen / Tonny Lassen

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.