Udgivelsen af en bog om den arabiske revolution behøver ikke en nærmere forklaring. Det er uden tvivl den største begivenhed i årtier. Udgivelsen af en bog om dette emne er derfor helt på sin plads. Udgivelsen af en bog, der er skrevet i sympati med revolutionen, er om muligt endnu mere på sin plads.

Den arabiske revolution, der begyndte i Tunesien, og er fejet over hele den arabiske verden, er af verdenshistorisk betydning. Revolutionen har væltet to diktatorer og rystet utallige regimer. Men frem for alt har den givet de arabiske masser – og undertrykte overalt – en tro på, at de kan være med til at bestemme over deres eget liv. De revolutionære folk har eftertrykkeligt og på modig vis modbevist de løgne, der er blevet spredt i Vesten, om at de er tilbagestående, reaktionære og apatiske.

Kapitalismens verdensomspændende krise har lagt pres på leveforholdene for arbejdere, unge og fattige verden over. Den arabiske revolution er en eksplosiv begyndelse på en periode med stigende klassekamp, revolutioner og kontrarevolutioner i hele verden.

Bogen er blevet til i de stormfulde forårsdage i 2011. På den måde afspejler artiklerne revolutionens levende udvikling, og det er muligt for læserne selv at danne sig et overblik over analyserne i forhold til begivenhedernes gang.

Bogen er på 376 sider og kan købes for kun 160 kroner hos Forlaget Kompas.

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.