Kontanthjælpsmodtagere der ikke møder op til aktivering ”uden gyldig grund” skal på starthjælp. Det er det seneste forslag fra DF, som regering og den skinhellige Pia Christmas Møller siger god for. Dermed erkender de helt åbent, hvad de altid har benægtet, nemlig at deres racistiske politik ikke blot er møntet på den del af arbejderklassen som er indvandrere, men sættes i søen for at ramme hele arbejderklassen.

Kontanthjælp er katastrofe
Som de ca. 80.000 mennesker der i øjeblikket er på kontanthjælp ved, er kontanthjælp i forvejen så urimeligt lav, at det er endog meget svært at overleve på den, hvis man da er så heldig at blive godkendt til at modtage den.

I takt med at mange arbejdere de seneste år har forladt fagforening og A-kasses meget høje kontingenter, som udgør en uforholdsmæssig stor del af en ufaglært arbejders løn, er der blevet skabt en stor gruppe i den danske befolkning, der står uden sikkerhedsnet, hvis de skulle blive fyret. Mange tror, at man altid kan få kontanthjælp, men det er langt fra tilfældet. Først skal man afstå al sin ejendom (hus, bil osv.) før man kan komme i betragtning til de ”eftertragtede” ca. 7-8000 efter skat. Så for denne gruppe kan en fyreseddel betyde økonomisk ruin.

Det mener DF og VK imidlertid ikke er straf nok til de arbejdsløse. Nu skal ”starthjælpen” bruges som en yderligere direkte straf af de arbejdsløse, hvis de ikke møder op til hjernedød aktivering. Imidlertid er ”starthjælpen” så lav (omkring 6000 FØR skat for en enlig), at det praktisk taget er umuligt at overleve på den, hvis blot man har et minimum af udgifter.

Der har hele tiden været sanktioner ved udeblivelse, men de har været ”begrænset” til at man ikke fik kontanthjælp i de dage man ikke mødte op. Det skal nu, ifølge VKO, ændres til at en udeblivelse betyder et halvt år på starthjælp.

Hykleri
Det er om noget hykleri, når sådan en bande professionelle svindlere sidder inde på ”Borgen” og scorer tillæg, gratis bolig, rejser, gaver, diæter og ikke mindst løn og pension for at være ”folkevalgte”. For de flestes vedkommende møder de kun op en sjælden gang imellem for at trykke på knappen og så ellers sidder de i lukrative bestyrelsesposter og private virksomheder. For dem er nas og pjækkeri deres jobbeskrivelse.

Hvor mange mennesker har ikke prøvet at været tvunget til at udeblive fra arbejde en enkelt gang uden at være syg, som er den eneste gyldige grund? Hvor mange har ikke prøvet, bare en enkelt gang at have glemt at stille sit vækkeur inden man gik i seng? Det skal ifølge VKO nu koste en halvering af livsgrundlaget i 6 måneder.

Racistisk politik er rambuk
Herværende avis har i årevis argumenteret for at den racistiske politik med at forringe vilkårene for indvandrere rammer hele arbejderklassen, ikke mindst ved at skabe en del af arbejderklassen, der bliver så desperat for arbejde, at de accepterer næsten hvad som helst og dermed opbygges et pres på løn og arbejdsforhold for hele arbejderklassen. Derudover ser vi det samme fænomen gang på gang: først plukkes en lille del ud der bliver ramt af statens tunge hånd. Dernæst udvides denne gruppe, bid for bid til at indbefatte en større og større gruppe for til sidst at gælde os alle. Det er en bevidst taktik fra kapitalistklassens side for at snige sine forringelser igennem.

Deres nationale sindelag og omsorg for det danske velfærdssamfund, som bruges som begrundelse hver eneste gang, er den stinkende gylle, de hælder ud over arbejderklassen for at få deres profitter til at vokse. Men det er arbejderklassen, der står tilbage i lort til halsen.

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.