2007 har været et begivenhedsrigt år. Ved folketingets åbning den 2. oktober var omkring 100.000 arbejdere og unge på gaden i protest mod de fortsatte forringelser af velfærden. Af frygt for en mulig storkonflikt på det offentlige område udskrev den borgerlige regering valg i utide. Valget gav tilbagegang for regeringspartierne og fremgang for arbejderpartierne. Desværre kan den borgerlige regering fortsætte, men det er på et meget spinkelt grundlag.

2007 har været endnu en cementering af at klassekampen stadig er spillevende. Faktisk mere spillevende end i mange år. Og det er bestemt ikke ved at slutte. En konflikt på det offentlige områder og et eventuelt regeringsindgreb vil ikke gå stille af. Ude i verden røre arbejderklassen også på sig. I Frankrig er der strejker og demonstrationer. I Pakistan er militærdiktaturet rystet af kæmpeprotester.

Socialistisk Standpunkt er den marxistiske avis i arbejderbevægelsen. Vi kæmper mod den borgerlige regering og for en ny linje i arbejderbevægelsen – en socialistisk linje. 7. november organiserede vi et kæmpearrangement i arbejdermusset i forbindelse med 90 året for den russiske revolution og 75 året for Leon Trotkijs berømte Københavnertale. Trotskijs barnebarn Esteban Volkov og den engelske marxist Alan Woods var inviteret til at holde tale. Næsten 200 dukkede op. I den forbindelse genudgav vi John Reeds Ti dage der rystede verden samt bogen Lenin og Trotskij – hvad de virkelig stod for af Ted grant og Alan Woods. Under valget udgav vi en særavis.

Socialistisk Standpunkt kæmper for de socialistiske ideer blandt ungdommen og i arbejderbevægelsen. Men dette kan kun lade sig gøre så længe et stort antal mennesker yder en indsats. Med at sælge avisen, arrangere møder, udgive bøger, intervenere på tillidsmandsmøder, fagforeningsgeneralforsamlinger osv. Desværre koster al denne aktivitet penge. Derfor anmoder vi om din støtte. Vi har et mål om at samle 35.000,- kr. ind inden årets udgang. Men dette kan kun lade sig gøre med DIN hjælp.

Derfor: Tegn abbonnement på avisen og send os dit økonomiske bidrag.

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.