Politisk krise i Peru
Den upopulære præsident Alejandro Toledo har forsøgt at løse den politiske krise i landet ved at udnævne en ny regering. Derved prøver han at redde det peruvianske borgerskab fra en revolutionær situation, som udspiller sig i Argentina, Bolivia, Ecuador og Venezuela. Toledo har omkring otte procents opbakning i befolkningen, og han er forhadt blandt masserne på grund af, at han har gennemført alle diktater fra USA. Disse tiltag har kun forværret situationen for arbejderne og de fattige, og forbereder nu en revolutionær situation.

TV-prædikant: dræb Chavez
Den amerikanske tv-præst Pat Robertson har i sit show opfordret den amerikanske regering til at slå Venezuelas præsident, Hugo Chavez, ihjel for at forhindre, at Venezuela bliver ”kommunistisk”. USA’s forsvarsminister Donald Rumsfeld siger, at regeringen ikke er enig med Pat Robertson og henviser til, at snigmord ikke har været officiel amerikansk udenrigspolitik siden 1970’erne. Men det spiller også ind, at et mord på Chavez ville føre til eksplosion blandt masserne i hele Latinamerika.

Antisemitter blandt de ”orange” i Ukraine
Ledende folk fra Viktor Yushchenkos ”orange” regering i Ukraine deltog i juni i en konference i Kiev, der opfordrede til, at alle jøder skal deporteres fra Ukraine, skriver Jewish Telegraphic Agency. Blandt andet deltog Levko Lukyanenko, en af premierministerens tro væbnere. Men på konferencen, der blev afholdt på Ukraines største private universitet (som har en historisk tilknytning til antisemitisme), var der også deltagelse fra kendte antisemitter fra bl.a. USA og Sverige.
Sådan en forsamling viser råddenskaben i det regime, som vestlig imperialisme forsøger at støtte sig op ad mod den russiske mafiakapitalisme.

Strejke i Senegal
De ansatte i sundhedssektoren i Senegal har iværksat en 72-timers strejke imod korte ansættelseskontrakter og for boligtillæg i lønnen. Desuden kræver fagforeningen, at regeringen lever op til et løfte, den underskrev i august, om at forbedre arbejdernes forhold.

Del

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.