Så blev valgkampen, noget mod de flestes forventninger, skudt i gang. Men det er nu ikke så overraskende, når man ser nærmere på det. Den borgerlige regering står overfor at vise sit sande ansigt som velfærdsslagtere af rang, i kommuner og i de offentlige overenskomster. Så er det jo smartere for de borgerlige at tage et valg først, og derefter afsløre minimalstats-visionerne. De har langt lettere ved at blive genvalgt nu, for derefter at gennemføre slagtningen, end at blive valgt efter en massebevægelse med krav om velfærd.

Den borgerlige regering har i den forgangne valgperiode klart vist sit klassestandpunkt, den er arbejdsgivernes regering, med skattelettelser til de rige, til virksomhederne og forringelser af de arbejdsløses forhold, nedskæringer og værdikamp.

Det økonomiske opsving de seneste år, har ikke medført bedre forhold for arbejderklassen tværtimod har de måtte bære byrderne fra en kapitalisme i forfald, med øget arbejdspres, dyre boliger, nedskæringer og krig.

Arbejdsgiverne har deres repræsentanter i den borgerlige regering.

På den anden side står arbejderklassen. De seneste år har budt på massive protester mod nedskæringer på velfærden. Unge, gamle og arbejdere er gået på gaden i massevis og utallige strejker har vist arbejderklassens helt klare krav om en bedre velfærd og et bedre liv.

Arbejderklassen har gennem deres kamp opbygget magtfulde organisationer for at organisere og lede denne kamp.

Arbejderpartierne, Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten, er udsprunget af denne kamp, og er stadig forbundet til den.

Men der mangler stadig et helt klart svar på regeringens arbejdsgiverpolitik. Der er brug for en regering, der står på arbejderklassens side. En regering bestående af arbejderpartierne. Men en sådan regering kan ikke føre arbejderpolitik og samtidig forvalte den skrantende kapitalisme. Den må klart bryde med den private ejendomsret, der betyder, at de store virksomhedsejere dikterer politikken, og ikke det store flertal, der rent faktisk skaber værdierne i samfundet.

Der er brug for en arbejderregering på et socialistisk program.

Valget er et spørgsmål om hvilken klasse i det danske samfund, der skal have magten. Arbejdsgivernes lille mindretal, eller arbejderklassens store flertal.
Vores mål med denne særudgave af avisen er at give et bud på, hvordan vi får væltet Fogh og tilkæmpet os en regering, der vil forsvare og udbygge velfærden.
Men det kommer ikke af sig selv, det må vi kæmpe aktivt for.
demonstration 2. oktober 2007

Gå med i Socialistisk Standpunkt!

Kæmp for en arbejderregering på et socialistisk program!
 
God læsning og god valgkamp!

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.