Vi har modtaget følgende brev fra vores læser Jeppe Druedahl. Brevet er en reaktion på, at en række unge er blevet udelukket fra medlemsskab i SF Ungsom, som vi beskrev i denne artikel.


Kære Socialistisk Standpunkt,

I de seneste år har vi set en yderst positiv udvikling i den danske klassekamp. Overalt har der været demonstrationer, strejker og skolebesættelser. Alle regeringens usolidariske nedskæringer er blevet mødt med modstand. Den eneste grund til, at Fogh og co. ikke er blevet smidt på porten er, at der har manglet et klart alternativ.

Under sidste valgkamp så vi, at SF med sine klare krav om velfærd stod i front for at skabe et sådan alternativ. Uden enhed mellem arbejderpartierne – Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten – er der ingen mulighed for, at vi kan vælte de borgerlige. Kun hvis disse partier går sammen på et socialistisk program kan vi vælte de borgerlige.

Derfor er jeg fuldstændig enig i lederen fra Socialistisk Standpunkt nr. 44, som opfordrer til at revolutionære unge går ind i SFU for at kæmpe for denne enhed gennem en styrkelse af den største socialistiske ungdomsorganisation; SFU.

Som følge heraf søgte jeg om optagelse i SFU. Desværre modtog jeg forleden dag et brev, hvor jeg blev nægtet dette. Der stod: ”Det er landskontoret opfattelse, at du er medlem af, har tilknytning til eller sympati for kredsen omkring tidsskriftet Socialistisk Standpunkt”.

At jeg har sympati for tidsskriftet Socialistisk Standpunkt fremgår klart af, at jeg har skrevet talrige artikler til avisen og er ikke til diskussion. Jeg mener, at Socialistisk Standpunkt som avis er den stærkeste stemme for de marxistiske ideer i Danmark. Ingen andre udgiver så mange tekster med en klar marxistisk analyse af alt lige fra kampen om ungdomshuset over filosofi og videnskab til den truende borgerkrig i Bolivia.

Inden jeg søgte optagelse i SFU læste jeg principprogrammet grundigt og jeg kunne virkelig lide det jeg læste. Sjældent har jeg set et så klart og revolutionært program i den danske arbejderbevægelse. Det bliver slået fast, at det grundlæggende mål er afskaffelsen af den private ejendomsret til produktionsmidlerne (linje 157-59). Det bliver slået fast, at kampen for revolutionen også er en kamp for reformer nu og her (linje 262-264). Præcis som den store polsk/tyske revolutionære Rosa Luxemburg sagde det; ”revolutionære er de bedste reformister”.

Det er præcis denne samme grundlæggende linje, som avisen Socialistisk Standpunkt står for og som også er beskrevet og konkretiseret i Dansk Perspektiv 2008. Derfor undrer det mig også meget, at brevet derfor siger, at det at skrive artikler for et tidsskrift med et sådan perspektiv, ikke er ”foreneligt med medlemskab af SFU”, hvilket tilmed ”tidligere er behandlet af landsledelsen og derfor ikke er til diskussion”. Faktisk bliver det understreget, at jeg slet ikke kan gøre noget for, at ændre ved den beslutning…

Jeg er altså dømt på forhånd. Jeg kender mange i og udenfor SFU, som ligesom mig læser og skriver artikler til og sælger Socialistisk Standpunkt. Jeg synes det er ærgerligt, at SFUs ledelse ligger op til, at vi ikke kan stå sammen med resten af SFUerne og kæmpe for et socialistisk alternativ til den borgerlige regering.

De borgerlige har pengene. De har midlerne til at køre store reklamekampagner. Det som vi må have som modsvar er sammenhold. Kun sådan kan vi slå de borgerlige. Enhed skaber styrke.

Med venlig hilsen
Jeppe Druedahl

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.