Fox-Calderons og Ulises Ruiz regeringens planlagte provokation - at civilgarden, der under dække som paramilitære, skød og dræbte 4 mennesker, deriblandt en lærer og en amerikansk kameramand og derudover sårede masser af andre - var startskuddet til massernes undertrykkelse.

I dag brød føderale tropper ind i Oaxaca og under påskud af, at ville genskabe den "orden", som de selv havde brudt tidligere, massakrerede de folket. Folk der kæmpede for retfærdighed for deres børn, ordentlige lønforhold og demokrati så de selv kan bestemme deres egne skæbner.

De bedste af Oaxacas arbejdende folk har rejst sig overfor den morderiske regerings tropper. Folket kæmper stærkt imod på barrikaden. De har ikke nogen våben eller bomber, men kun drømmen og håbet om en bedre verden efter århundreder af undertrykkelse og fattigdom. I mange måneder har Oaxacas folk bygget en ny verden. De er fortroppen for Mexicos revolutionære fremtid.

I denne afgørende time i vores historie, viser de avancerede lag i arbejderklassen og ungdommen i landet og hele verden deres hyldest til Oaxacas folks tapperhed og mod i deres kamp for, at transformere det nuværende samfund. Ja, vi hylder vores brødre og søstre i Oaxaca, som kæmper uden ende og til det sidste - sammen med alle dem der kæmper i skyttegravene over hele verden - forenet i hånd og stemme, mens de spreder frøene til de korrekte metoder og den overlegne organisation, som de har plantet.

Længe leve Oaxacas proletariske helte! Længe leve kommunens mænd og kvinder! Historien taler allerede om dem. I dag som i revolutionen i 1910 og i 1968 oplyser vores klasses blod fremtiden.

Der er stadig tid til, at stoppe regeringens myrdende hænder. Vi må stoppe dette folkemord! Fingrene væk fra Oaxaca!

Vi kalder på hele den Mexicanske nation til, at rejse sig og hjælpe Oaxaca, som drukner i blod. Vi kræver en ende på denne massakre, tilbagetrækningen af PFP, alle undertrykkende og paramilitære styrker, såvel som en politisk løsning på konflikten.

Det er nødvendigt, at styrke vores handling, at strejke sammen på den samme dag og den samme tid - med en stærk indsats i Mexico og rundt om i verden kan vi stoppe myrderierne som vi gjorde den 12. januar 1994 før det militære offensiv imod zapatisterne. Vi må ikke tillade, at kampen i Oaxaca blive isoleret. Kampen må udvides!

Vi må straks mobilisere masserne over hele landet. Vi foreslår følgende:

1. At PRD og fagforeningerne, de sociale bevægelser og studenterbevægelserne står stærkt frem imod undertrykkelsen og organiserer en stærk demonstration imod folkemordet i Oaxaca.

2. At disse organisationer, uden udskydelse, indkalder til en 24-timers generalstrejke, og hvis dette ikke virker, må det udvides til en 48-timers generalstrejke og - som lærernes fagforening CNTE korrekt har påpeget - til en tidsubestemt generalstrejke hvis det stadigvæk ikke virker.

3. At fortsætte med at kræve Ulises Ruiz' tilbagetræden og en tilfredsstillende opfyldelse af lærernes APPO begæring for en politisk løsning på konflikten.

4. At Den National Demokratiske Konvention skal offentliggøres og AMLO (Lopez Obrador) skal sendes til Oaxaca for, at agere politisk skjold imod undertrykkelsen.

5. At der dannes menneskelige kæder, "bælter af fred", i to koncentriske ringe omkring byen Oaxaca og omegnen for at hindre at de undertrykkende styrkers permanente og totale kontrol med byen.

6. At der sendes støtte- og kampkaravaner fra hele landet til Oaxaca for at styrke modstanden og barrikaderne.

7. At der sendes breve til aviser, opkald til radiostationer og indlæg på Internettet over hele verden, med krav om en ende på undertrykkelserne i Oaxaca, tilbagetrækningen af føderale tropper, med anklager imod den morderiske regerings og krav om, at den bliver stillet til ansvar for drabene og massakren.

8. At vi lukker alle hovedveje i Oaxaca, distriktet og alle store byer i landet.

9. At kampagnen intensiveres i metroen, markedspladserne, på offentlige veje, i fagforeningerne og skolerne.

10. At der indkaldes til protester foran de Mexicanske ambassader og konsulater over hele verden.

11. At folkemagten udvides efter APPO’s eksempel, Oaxacas kommune. For etablering af et nationalt APPO, og dets udvidelse til alle 31 stater i landet

12. At offentlige, føderale og statslige bygninger i Oaxaca og i resten af landet besættes.

13. Vi opfordrer soldaterne til ikke at undertrykker arbejderne. seks ud af ti soldater er fra Oaxaca! Sænk våbnene soldater! Soldat, spørg dig selv - hvilken side er du på? Desertér! Forlad Oaxaca!

14. For den øjeblikkelige lukning af alle uddannelsescentre i gennem ’nødforsamlinger’.

15. For løsladelse af alle politiske fanger og beviser for at de forsvundne er i live.



























Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.