Tidligere i dag (18. august), løslod det iranske regime endelig Mansour Ossanlou. Mansour Ossanlou, lederen af den grundlæggende komite i Fagforeningen for Vahed busselskabet i Teheran og forstæderne, har været fange i syv måneder - ofte i isolation.

Siden Mansour Ossanlous eneste "forbrydelse" bestod i at genoplive fagforeningen, som regimet smadrede under Iran-Irak krigen, og fremsætte krav som for eksempel anerkendelse af fagforeningen, overenskomst og bedre lønforhold, burde han være løsladt omgående og betingelsesløst. I særdeleshed viser regimets krrav om en kaution på 83.300 pund (125 årslønninger!), at den islamiske republik stadig ikke accepterer Vahed-arbejdernes retfærdige krav.

På trods af det iranske regimes brug af officielle og andre undertrykkende organer, herunder aktive i fup-arbejderorganisationer som Arbejderhuset og de Islamiske Arbejderråd, imod Vahed-arbejderne, har de fortsat med at kæmpe for anerkendelse af deres fagforening og for andre krav.

Vi forlanger, at regimet frafalder Mansour Ossanlous kautionsbetingelser, juridisk anerkender Vahed fagforeningen og imødekommer arbejdernes rimelige krav. Vi vil også gerne takke alle fagligt aktive, socialister, studenter, parlamentarikere og andre over hele verden, der har støttet Vahed-arbejderne gennem deres lange kamp. Vi er sikre på, at den internationale solidaritet har spillet en nøglerolle forMansour Ossanlous løsladelse.

Opbyg de iranske arbejderes enhedsfront!
Længe leve den internationale solidaritet!

Iranian Workers' Solidarity Network
9 August 2006

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.