Mandag morgen holdt skraldemænd flere steder faglige møder for at diskutere den verserende strejke blandt tidligere HCS skraldemænd.

Resultatet var, at skraldemændene i København og på Frederiksberg i R98 har nedlagt arbejdet på ubestemt tid. De mødes hver morgen for at diskutere det næste skridt og om sympatistrejken skal opretholdes.

Samtidig optrappede arbejdsgiversiden. I morges mødte politiet talstærkt op ved skraldemændenes blokade af Vestforbrændingen. De opløste brutalt strejken med hunde. Det er en fuldstændig uacceptabel optrapning.

HCS ledelsen har derudover sendt skraldemændene et brev, hvor de sagsøger skraldemændene for deres tab på grund af strejken, et fuldstændig uhørt skridt.
Det er helt tydeligt at konflikten optrappes. Arbejdsgiverne ønsker konflikten afgjort her og nu, og sætter hårdt mod hårdt.

Arbejdersiden må gøre det samme.

Den eneste måde at vinde strejken er at den spredes, som det skete mandag morgen. Når et firma som HCS ikke overholder overenskomsterne, er det et angreb på alle skraldemænds arbejdsforhold. Når politiet opløser en faglig blokade med hunde, er det et angreb på alle arbejderes ret til at forsvare deres rettigheder.

Der må øjeblikkeligt holdes et stormøde eller tillidsmandsmøde for alle de strejkende skraldemænd for at koordinere den videre kamp. Kun ved at stå sammen kan kampen vindes.

Senere i dag (mandag) vil vi opdatere med en længere artikel om strejken.

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.